Džila Bākusa (Gill Bacchus)

Apgādā izdota grāmata „Ēdiens dzīvībai”.

Džila Bākusa 2003. gadā ieguvusi maģistra grādu biodinamiskās lauksaimniecības zinātnē (Master of Science degree), bijusi Austrālijas un Jaunzēlandes valdības padomniece lauksaimniecības politikas veidošanā, kā arī ilgus gadus lasījusi lekcijas par bioloģiskās un biodinamiskās lauksaimniecības tematiem. Viņa ir plaši pētījusi jautājumu par uzturvielām ēdienā un ēdiena kvalitāti vispār, kā arī pārzina metodes, kā iespējams izmērīt un zinātniski pierādīt dzīvības spēku klātbūtni uzturā. Džila Bākusa sniedz padomus, kā mēs katrs varam iemācīties atpazīt labas kvalitātes, Gaismas un Dzīvības bagātu ēdienu – pēc garšas, smaržas un izskata. Un mēs varam iemācīties arī paši to izaudzēt.

Pētot un praktizējot austriešu filozofa Rūdolfa Šteinera (Rudolf Steiner, 1861-1925) biodinamiskās lauksaimniecības idejas, Džila Bākusa ir pārliecinājusies, ka cilvēka veselība, kas nav tikai fiziskā ķermeņa pilnība, bet arī apzinātība, spēja domāt un just, ir tieši atkarīga no tā, cik gudri mēs paši par sevi rūpējamies.

Pašreiz autore dzīvo un strādā Jaunzēlandē – visā valstī konsultē skolas, kā labāk ierīkot un kopt sakņu un augļu dārzus, palīdzot ar padomiem un ierādot skolēniem praktiskus darbus dārzā.



0
© Apgāds ALI S, 2020

 .